İnsanlar bir şirketin çatısı altında çalışıyor ya da ucundan kenarından bir şekilde iş yapıyorlarsa, kendilerini çok rahat oranın çalışanı ya da temsilcisi olarak ilan edebilirler. Hep şunu söylemeye çalıştım, bir şirket ya da işletme merdiven altıysa zaten ilk etapta ona da çalışanına da öyle kolay kolay güvenemezsin. Ne yazık ki günümüzde köklü şirketlerde ara sıra güvenilmez damgasını müşterisinden yiyebiliyor. Özellikle doğrudan satış firmaları, müşterilerine direk değil, temsilcileri aracılığıyla ulaştığı için, bu sektörde güvensizlik ortamları daha kolay olabiliyor. İllegal söylemler de maalesef daha hızlı yayılabiliyor. Mesela biri çıkıp, alakası olmadığı halde ben QNET temsilcisiyim diyip, karşısındakine bir şeyler satmaya çalışabiliyor. Peki bu durumda ne yöne bakmak lazım?

Bazı insanlar QNET’e neden dolandırıcı diyorlar? Koca bir şirket, insanları mı dolandırıyor yoksa onun temsiliciliğinde çalıştığını söyleyenler mi? Bakın QNET temsilcileri demiyorum. Temsilciliğinde çalıştığını söyleyenler diyorum. Bugün baktığınızda QNET’de işini hakkıyla yapan temsilcilerin sayısı çok fazla ve günden güne de artıyor. Bu da şirketin hala büyümeye devam ettiğinin göstergesi. Ancak art niyetli insanlar bugün hayatımızın neredeyse her yerinde. Hiç düşündünüz mü “QNET’in adını kullanarak” insanlara bir şeyler satmaya çalışan kişilerin olabileceğini? İlla ki vardır. Kimse inkar edemez.

QNET dünyada saygınlığı olan bir şirket. Manchester City gibi şampiyon bir takımın sponsorluğunu da yapmış bir şirket ayrıca. Ülkemizdeki faaliyetlerini

Cialis and Viagra UK>

, yaptığı sosyal sorumluluk çalışmalarını da göz ardı edemeyiz. En başta binlerce temsilcisi var. Bu işe emek veren, evini geçindiren bazıları da hayat standardını yükselten insanlardan bahsediyorum. Aralarında illa ki başarısız olanlar bu işi beceremeyenler olmuştur. Ya da firmanın ismini kullanıp, başka insanlara QNET ürünü olmayan şeyler satmaya çalışanlar da olmuştur. Ama bu QNET’in değil, birkaç kendini bilmezin yaptığı yanlış. Atalarımız, kurunun yanında yaş da yanar demiş ama siz siz olun bir insandan gördüğünüz bir yanlışı, büyük bir şirkete mal etmeyin. Firma ile ilgili ağzınızdan çıkan her eleştiri ya da suçlama, hem o firmaya, hem de orada çalışıp, evini, ailesini geçindiren onca insana haksızlık olur.