Network Marketing’in insanlara kattığı değerleri birçoğumuz biliyor. Kaliteli ürünlere ulaşmaktan, ek gelir imkanına, sosyalleşmeden eğitime kadar insana birçok değer katan bir sektör Network Marketing. Peki insana kattığı bu değerlere rağmen Network Marketing’den neden nefret ediliyor? Network Marketing sektörüne Ponzi sistemi yakıştırılması yapılmasının sorumluları kimler? Ponzi nedir? QNET Ağı ve Ponzi sistemiyle ilgili bir benzerlik söz konusu mu? Gelin bu kapsamda öncelikle Network Marketing’den nefret edilmesinin ilk 3 sebebini inceleyelim.

Firmasının Ürünlerini Sorumsuzca Anlatan İnsanlar

Çevremizde birçok insanın Network Marketing’den nefret etmesinin 3 tane sebebi var. Bu nedenlerden birisi firmasının ürünlerini insanlara sorumsuz bir şekilde aktaran insanlar. Örneğin; Bir televizyon reklamında bir firma bir ürünü anlatıyorsa o ürünün sorumluluğunu alır ve bu ürünlerle ilgili yanlış bilgi aktarımı, reklam denetimleri sayesinde oldukça azdır. Fakat Network Marketing’de bu durum ürünlerini satarken “abartan” kendi özellikleri dışına çıkaran insanlar nedeniyle olumsuz bir imaja dönüşebiliyor. Network Marketing’i, Ponzi sistemine benzetilmesinin en önemli sebeplerinden biri de bu kişilerdir. Ponzi sistemi, yatırımcılara kendi paralarından geri dönenle veya sonraki yatırımcılardan gelen paralarla ödemenin yapıldığı bir dolandırıcılık yöntemidir. Network Marketing’de ise ortada üretilmiş bir değer ürün ya da hizmet olarak karşımız çıkmaktadır. Yani Ponzi sisteminde paradan para kazanma durumu varken

, QNET Ağı gibi Network Marketing sistemlerinde geniş bir ürün yelpazesi ve doğrudan satış çatısı altında yapılan bir ticaret söz konusudur.

Fırsatı Kolaymış Gibi Tanıtan İnsanlar

Network Marketing’den nefret edilmesinin ikinci nedeni ise fırsatı kolaymış gibi tanıtan insanlar. Network Marketing kazanç planından bahsederken, bunun çok basit çok hızlı sonuç veren kazançlı bir süreç olacağını bahsetmeleridir. Network Marketing’de öğrenilmesi gereken, uygulanması gereken kurallar bulunmaktadır. Fırsatı kolaymış gibi tanıtan insanların da Network Marketing sisteminin Ponzi sistemi gibi yanlış bir algı oluşturmasına ortam hazırlamıştır.

Kolay Yoldan Para Kazanma Beklentisi

Network Marketing’den nefret edilmesinin üçüncü nedeni ise yanlış beklenti ile işe başlayanlardır. Klasik dünyada klasik ticarette kendi işinizi kurduktan başarıya ulaşmak için nasıl savaş vermeniz gerekiyorsa, Network Marketing’de de bu durum aynıdır. Yani, Network Marketing’de hiçbir şey yapmadan para kazanmak mümkün değildir. Kendinizi geliştirmek, sabretmek ve azimli davranarak girişimci düşüncesiyle hareket etmek başarı getirecektir. Kolay yoldan para kazanmak ancak, Ponzi sistemi gibi dolandırıcılık yöntemlerinde geçici olarak mümkündür. QNET ağı gibi modern ticaret olarak tanımlanan Network Marketing sistemlerinde kolay yoldan para kazanmak bir hayaldir. Esas olan, çalışmak ve ürünleri doğru, etkili bir şekilde hazırlamaktır.