21.yy Ticaret Sistemi olarak yorumlanan ve Doğrudan Satış sektörünün gelişmiş bir türü olarak karşımıza çıkan Network Marketing (ağ pazarlaması), kişinin kendi emeğine paralel olarak gelir sağlamasına imkân veren hakkaniyetli bir sistemdir. Network Marketing sisteminin, 21.yy Ticaret Sistemi olarak görülmesindeki en önemli etkenler; takımın tümüne eşit fırsatlar sunması ve sektöre başlamak için bilgi, deneyim gerektirmemesi. Ek olarak çalışma saatlerinin kişinin kendisi tarafından belirlenmesi ve Freelance (serbest çalışma) gibi fırsatlar sunması da Network Marketing sistemini ön plana çıkartan etkenlerden bazıları olduğunu söyleyebiliriz.

Network Marketing’in Doğuşu

Network Marketing sistemini ilk kez kullanan kişinin Carl Rehnborg olduğu konusunda uzmanların hemfikir olduğu söylenebilir. Carl Rehnborg, tavsiyenin gücüne inanarak 1934’te California Vitamin Company şirketini kurar ve Network Marketing sisteminin ilk tohumları bu şirkette atılır.  Rehborg, 1945’te ise Network Marketing sistemini yenileyerek Nutrilite Products şirketini kurar. Bu şirket daha sonra bir anlamda, birçok katlı pazarlama devinin doğumuna aracılık etmiştir. Rich DeVos and Jay Van Andel, Nutrilite şirketinden ayrılır ve Amway adıyla kendi şirketlerini kurarlar. Amway günümüzün en köklü Network Marketing şirketlerinden biri olarak sektörde yerini alır. Amway, 1994’te Türkiye Temsilciliğini kurarak faaliyetlerine başlar. İşte, Türkiye’nin Network Marketing ile tanışması bu şekilde 1994 yılında gerçekleşir.

Network Marketing’in Öncü Şirketlerinden QNET

Network Marketing sistemi tüm dünyada yaygınlaşarak, farklı şirketleri ortaya çıkarmıştır. QNET de Network Marketing sektöründe yer alan öncü şirketler arasında yer almaktadır. Peki, Asya’nın Doğrudan Satış sektöründeki başarılı temsilcilerinden biri olan QNET, Ponzi midir? Öncelikle bu sorunun cevabı kocaman bir hayır. Çünkü Ponzi sisteminde hayaller ve vaadler ön plandayken, QNET’de ürün kalitesi ve prensipler ön plandadır. Bağımsız Temsilciler (BT) olarak isimlendirilen QNET girişimcileri, Ponzi sisteminde yer alan şirketler gibi hayal ve vaad satmazlar. Diğer bir soru ise

buy levitra cheap

, Doğrudan satışın öncü şirketlerinden QNET, Piramit midir? Öncelikle, QNET’i piramit sisteme sahip bu dolandırıcı şirketlerden ayırmak hiç de zor değil. Çünkü QNET Bağımsız Temsilcileri; kişisel bakımdan, kişisel gelişime, tatil paketinden saat ve aksesuara kadar geniş yelpazede birçok kaliteli ürünü kullanıcılarla doğrudan, aracısız bir şekilde buluştururlar. Bu nedenle de QNET meşru bir yapıdadır ve piramit sistem dolandırıcı şirketlerden değildir.