Son yılların popüler sektörlerinden Network Marketing’de başarısız olma sebepleri nelerdir? Başarısız olmak deyimi Network Marketing’de nasıl tanımlanmaktadır? İnsanlara kendi işlerini kurabilme fırsatı veren Doğrudan Satış sektöründe de her sektörde olduğu gibi bazı insanlar başarılı, bazıları ise başarısız olabilmektedir.

Sizinle paylaşacağımız konu hayalleri peşinden giden insanları yakından ilgilendiriyor. Gelirini arttırmak

, sosyal bir çevreye sahip olmak veya yurt dışına tatile gitme hayalleri kuran insanlar var. Peki bu hayallerle başlanan bir girişim sektörü olan Network Marketing’de başarısızlığın kaynağı nedir? Bu sektörde insanların %95’i neden başarısız olmaktadır? Bir başka deyişle, %5’lik kesim ne yapıyor da başarılı oluyor? Gelin bu soruların cevabını hep birlikte arayalım…

Network Marketing’de Başarısızlık Kavramı Nedir?

“Başarı bir yolculuktur, bir varış noktası değil.” – Ben Sweetland

Başarı yolunda bize çok yardımcı olacak bu sözü benimsememiz çok önemli. Neden mi? Çünkü doğamız gereği insanoğlu düşündüğü şeyin hemen gerçekleşmesini ister. Hemen ödül ister. Araba hayali kurar ve yarın sahibi olmak ister. Burada dikkat edilmesi gereken sadece hayal etmekten bahsetmiyor olmamız… Hiçbir bedel ödemeden, çaba göstermeden, plan yapmadan, çalışmadan ödülü istemekten bahsediyoruz. İstediğimiz olmayınca da depresif davranışlar sergilemeye başlıyoruz.

Klasik Ticaret ile Network Marketing’deki Başarısızlığın Sebepleri Aynı!

Network Marketing’deki başarısızlığın, klasik ticarette yaşanan başarısızlıklardan bir farkı yok gibidir. Bu başarısızlıklar hayatın herhangi bir yerinde yaşanılan başarısızlıklarla hemen hemen aynıdır. Farklı bir neden aramak, ancak sıradan insanların düşünce yapısıdır. Serbest piyasa ekonomisinde ürünlerini daha iyi tanıtanlar, daha çok emek verenler ve müşterilerini etkileyebilenler başarılı olacaktır. Bazı insanlarsa, bunun tam tersini yaparak ya da hiçbir şey yapmadan başarı elde etmeyi umarlar. Bu insanlar her alanda maalesef başarısızlığa mahkumdur!

Dünya genelindeki insanların yalnızca 120 milyona yakını Network Marketing sektöründedir. Ve bu gruptakilerin birçoğu da aktif olarak bu sektörde yer almamaktadır. Geriye kalan insan sayısı içinden %5’lik kısma ulaşmak hiç de zor gözükmüyor! Yani sizi başarıya götürecek insan sayısı hala oldukça fazladır. Bu nedenle becerilerinize odaklanmalısınız.