Doğrudan Satış sektöründe depresyon yaşamanızın nedeni belki de yapmanız gerekenleri bilmemenizden kaynaklanıyordur? Her sektörde olduğu gibi doğrudan satışta da moral ve motivasyonunuzun düştüğü zamanlar elbette ki olacaktır. Bu noktada, vizyon ve hedeflerimiz bu gibi olumsuz durumlardan kurtulmamızı sağlar ve işimize bağlılığımızı arttırır. Yaşanan motivasyon düşüklüğü ve depresif belirtiler için kısa vadede yapılması gerekenler nelerdir? Gelin birlikte inceleyelim.

Depresyonu Doğrudan Satışa Bağlamayın

Doğrudan Satış sektöründe olup depresyon yaşıyorsanız ve hayal kırıklıklarınız varsa unutmayın ki yalnız değilsiniz. Ancak özellikle koronavirüs dönemi yükselişe geçen sektörlerden olan doğrudan satış ve gerçek bir depresyon arasında bir bağlantı bulunmamaktadır. Depresyon belirtileri sadece kişisel işlerinizin çöküşü hakkında genel bir bilgi içermektedir. Bu yazımız ise size yardımcı olarak finansal hedeflerinize ulaşmanız için tekrar ayağa kalkmanıza yardımcı olacak gerekli püf noktaları içermektedir.

Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Öncelikle içinde bulunduğunuz durumu net olarak ortaya koyma açısından depresyon terimini açıklayalım. Depresyon; “şiddetli umutsuzluk ve kederli hissetme” olarak tanımlanmaktadır. Depresyon semptomları arasından sıklıkla karşılaşılan durumlar şunlardır;

  • Çaresizlik Hissi
  • Günlük Aktivitelere İlgi Kaybı
  • Öfke, sinirlilik
  • Kendinden nefret etme hali
  • Enerji kaybı

Siz de bu duyguları yaşıyorsanız panik yapmayın. Bunları ortadan kaldırmak için yapabileceğiniz ve işiniz hakkında daha pozitif hissetmenizi sağlayacağını düşündüğümüz birkaç önerimiz var. Doğrudan satış sektöründeyseniz ve depresyon halindeyseniz, işte yapmanız gerekenler:

1.Bir İş Bulun

Doğrudan satış sektörü çok hızlı para kazanmak üzerine kurulmamıştır. Her sektör gibi azimle çalışmak ve emek istemektedir. Özellikle yeni başlayanlar için tam zamanlı bir gelir sağlamak üzerine tasarlanmamıştır.  İşsizseniz ya da acil finansal kaynak arayışındaysanız dışarı çıkıp tam zamanlı ya da yarı zamanlı bir iş bulmanız sizi finansal baskıdan kurtaracaktır. Böylelikle rahatlayarak, doğrudan satış sektöründeki işiniz için de daha rahat plan yapabilirsiniz.

2.İşletmeniz İçin Bir Oyun Planı Geliştirin

Doğrudan satış sektöründe depresyondan kurtulmanız için atmanız gereken ikinci adım; işiniz için bir strateji oluşturmaktır. Takibini her gün sağlayabileceğiniz basit bir plan ve günlük eylem stratejisine ihtiyacınız var. Ne yapılacağını bilmek her işin yarısından fazlasıdır. Kendi harika başlangıç noktanızı oluşturmaya gayret edin.

3.Gerçekçi Beklentiler Oluşturun

Depresyonun en büyük nedenlerinden birinde bulunduğunuz sektör içinde gerçekçi olmayan beklentilerinizin varlığıdır. Piyango zihniyetiyle her şeyin çok hızlı ve kolay olmasını beklemek her sektörde olduğu gibi doğrudan satış sektöründe de sizi hüsrana uğratabilir. Azimli ve sabırlı çalışma sonrasında başarının geleceğini bilmek ilk günden itibaren sizi başarıya hazırlayacaktır. Ekibinize de bu durumu anlatmanız onların gerçekçi olmayan “piyango zihniyeti”nden uzak durmalarına yardımcı olacaktır.

4.Büyük Bir Adım Atın

“Eylem Korkuyu İyileştirir” Dr. David Schwartz’ın bu sözü

buy cheap kamagra online

, harekete geçtiğimizde korkularımızın kaybolacağına işaret etmektedir. O yüzden hareke geçin! Çabucak işe başladığınız zaman siz de bu depresif korkuların ne kadar hızlı kaybolduğunu göreceksiniz.

5.Kişisel Gelişiminiz İçin Çalışın

Kişisel gelişim kitapları okumayı ihmal etmeyin, ses eğitim videoları izleyin, ilham verici videolar izleyin, kişisel imajınız ve tutumunuz üzerinde çalışın. Bunları yaparak hem işleriniz için yardımcı olacak yeni bilgiler öğrenecek hem de içinde bulunduğunuz depresif durumu atlatacaksınız.