Breaking Bad dizisi sonsuza kadar yaşayacak yapımlardan biri olarak zihnimize kazındı. Dizinin ana karakteri olan Walter White’ın düşünce yapısı, olayların üstesinden gelme yöntemleri, köklü kartelleri dize getirişi ve basamakları emin adımlarla çıkıp zirveye oturuşu bir girişimcinin izlemesi gereken, onu başarıya götürecek yolun basamaklarını içeriyor.

Yaptığınız İşe Tutkuyla Bağlanın

Walter, kimyaya tutkuyla bağlı oldukça zeki bir adamdı. Ve yaptığı işte oldukça başarılı oldu. Hatta son sahnede Walter şöyle der: “Kendim için yaptım. Hoşuma da gitti. Bu işte iyiydim. Ve gerçekten yaşıyordum.”

Bir şeye tutku ile bağlandığınızda, o alanda çalışmaktan keyif alırsınız. Bu sayede hedefinize ulaşmak için daha uzun ve sıkı çalışabilir ve bundan hiçbir zaman şikayetçi olmazsınız.

Güçlü Bir Ekip Kurun

Bir iş kurmak, muazzam boyutlarda çalışma ve kendini adama gerektirir. Unutmayın ki doğru insanlarla yapılamayacak iş yoktur.

Walter ve Jesse’nin de başarılı olmasının nedeni, birbirleriyle uyumlu çalışmaları ve görev dağılımını çok iyi yapmalarıydı.

İlgili Olduğunuz Bir Alanda Kendinizi Geliştirin

Hemen hemen her iş kolunda, sizi diğerlerinden ayıracak bir yetenek geliştirmeniz gerekir. Çok başarılı bir kimyager olan Walter’ın eşsiz yeteneği; mükemmel ürünü üretecek yeni bir tarif hazırlayabilmesiydi. Bu sayede satıp büyük paralar kazanabileceği bir ürüne sahip oldu.

Bağlantılarınız En Az Ürününüz Kadar Önemli

Biliyoruz ki Walter, kendi başına asla ürününü pazarlayamazdı. Jesse’nin bağlantı kurabilme yeteneği ve çevresi, ikilinin başarısı için kritik önem taşıyordu. Doğru insanlara bağlantı kurması gerekiyordu.

Müşteri kitlesi oluşturabilmek için bağlantılarınızı kullanmanız önemlidir. Ancak bu sayede işinizi sonraki seviyeye çıkarabilirsiniz.

Kendinize Bir Hedef Belirleyin

Ulaşmak istediğiniz hedefi belirleyin ve bu amaç için çalışın. Ne yapmaya çalıştığını bilmeden, kimse istediği şeyi elde edemez. Ne için çabaladığınızı bilmeniz gerek.

Walter ve Jesse ne kadar para kazanmak istediklerini biliyorlardı. Belki orijinal bir fikir ya da amaç değil ama yine de ikisi de ne için çalıştıklarını biliyordu.

Bir Planınız Olsun ve Ona Sadık Kalın

Başarıya giden sabit bir yol bulunmasa da birkaç iyi taktik mevcut. İşe yarayan bir sistem geliştirin ve sadece ihtiyaç olduğunda değişiklikler yapın. Fakat planınızın özüne sadık kalın.

Walter ve Jesse, neye ihtiyaçları olduğunu biliyordu. Planları zaman içerisinde değişiklikler gösterse de özü hep aynı kaldı; Malı üret

, doğru kişiye ulaştır, paranı al ve oradan uzaklaş. Ne fazla ne eksik. Bu plana sadık kaldıkları için Jesse ve Walter işlerini geliştirip büyütebildiler. Planları onları hedefleri doğrultusunda ilerlemelerini sağladı ve etkili bir sistem yaratmalarına izin verdi.

Hiçbir Şeyin Kolay Olmasını Beklemeyin

Bir girişimci olarak birçok engel ve zorlukla karşılaşacaksınız. Eğer istediklerinizi kolayca elde ediyorsanız ya şanslısınız ya da bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz.

Her iş alanında kendine özgü sıkıntılar ve engeller vardır ki bu da işin bir parçasıdır. Jesse ve Walter, karşılaştıkları birçok sorunla kendi yöntemleri ile başa çıktı. Bu süreçler ikisinin de gündelik hayatlarını etkiledi. İkisi de böyle bir yan etkisi olacağını bildiği halde gerekli seçimleri yaptı.

İletişim Kuramadığınız İnsanlara Karşı Sabırlı Olmalısınız

İş ilişkisi kurduğunuz herkesi sevemezsiniz. Hoşlanmadığınız insanlarla iş yapmak bazen kaçınılmazdır. Müşterilerinizden bazıları sizi rahatsız edebilir ya da anlaşmakta güçlük çekebilirsiniz.

Fakat Jesse ve Walter’dan öğrendiğimiz kadarıyla, eğer bir müşteri düzenli sipariş veriyor ve zamanında ödeme yapıyorsa, iş yapmak için onu sevmek ya da arkadaş olmak zorunda değilsiniz. Karşınızdakinin karakteri onunla iş yapmanıza engel olmamalı. Karşınıza anlaşamayacağınız kişiler çıktığında sakin kalmalı ve sabırlı olmalısınız.