Bir girişimci olarak işlerinizi büyütmek için sürekli yeni yöntemler aradığınızı biliyoruz. Bu konuda başarılı girişimcilerin hayatları ve bu süreçteki tecrübeleri size çok şey öğretebilir. Girişimcilikle ilgili de hem bilgilendirici hem de ilham verici pek çok belgesel bulunuyor. Eğer güzel vakit geçirip girişimcilikle alakalı faydalı bilgiler edinmek istiyorsanız, bu yazıda size sunacağımız 5 efsane belgeseli mutlaka izlemelisiniz.

1- The Call of The Entrepreneur (2007)

Çin’de yaşayan bir bankacı, çiftçi ve mültecinin hayatını konu alan belgesel, bu kişilerin çalışkanlıklarıyla tüm zorlukları nasıl aştıklarını konu alıyor.

Tüm zorluklara rağmen hayatın içinde yeterli miktarda girişimcilik fikri bulunduğunu gösteren belgesel, girişimci adaylarına daha serbest düşünmeleri konusunda yol gösteriyor.

2- Freakonomics (2010)

İnsan davranışları ve insanların karar verme mekanizmalarını analiz eden bu belgeselin kitabı da çok satanlar listesinde yer almıştı.

Kararlılık ve azmin

kamagra pills

, yaratıcı düşünmeyi nasıl tetiklediğini ve müşterilerin nasıl karar verdiklerini görmek için bu belgeseli izlemelisiniz.

3- Steve Jobs – One Last Thing (2011)

Bu şahane belgeselde Steve Jobs’un ilham verici kariyerinin ve arkasında bıraktığı muhteşem mirasın izleri sürülüyor.

Stil, sunum, tutku ve hayal gücünün bir kişinin zihninde birleştiği zaman milyonlarca insanın hayatını nasıl değiştirebildiğine tanık olmak için bu eseri izlemeniz şart.

4- Indie Game – The Movie (2012)

Bu belgeselde ise büyük başarı yakalayan küçük bağımsız oyun geliştiricilerinin hayatı gözler önüne seriliyor.

Hayallerinize bağlı kalmanın ve hatta gerekirse büyük fedakarlıklar göstermenin başarılı olmak için ne kadar gerekli olduğunu görmek istiyorsanız bu belgeseli mutlaka izlemelisiniz.

5- She++ (2013)

Stanford mezunu iki bilişim uzmanı tarafından yönetilen belgesel, teknoloji sektöründe kadın popülasyonunu ve gücünü artırmak için çalışan sosyal girişim hareketi She++ ve çalışmalarını ele alıyor.

Erkek egemen bir alan olan teknoloji dünyasında kadınların nasıl yer alabileceğini anlatan bu belgesel, kadınlara dair basmakalıp düşüncelerin nasıl yıkılabileceğini gösteriyor.

 

Diğer Yazılarımız İçin : Güvenilir Ve Başarılı Bir Sektör: Network Marketing