Bazı insanların nasıl şirket yönetirken aynı anda aileleriyle vakit geçirdiğini, konferanslara katıldığını ve bir kitap yazdığını hiç düşündünüz mü? Aslında bu insanların süper güçleri yok. Başarılılar çünkü zaman yönetimini çok iyi biliyorlar. Dünyanın en başarılı insanlarından zaman yönetimi taktikleri öğrenerek kendi becerilerinizi geliştirmek istemez misiniz?

Zaman Yönetim Sistemi Oluşturun

Her şeyi sırasıyla yapın. İşe öncelikle gün boyu zamanınızı nereye harcadığınızı bulmakla başlayın. Kişisel zaman algınız ve gerçek zaman arasında genellikle büyük bir tutarsızlık vardır.

Bir zaman yönetimi uygulaması edinin ve uygulama üzerinden bir hafta boyunca yaptığınız her şeyi izleyin. Toggl uygulaması bu konuda oldukça yardımcı olacaktır.

Tüm Haftayı Pazar Gününden Planlayın

Yeni haftaya kafanızda oluşturduğunuz belirli bir plan ile başlamanız önceliklerinize odaklanmanıza yardımcı olacaktır. Böylelikle stresten uzak hafta sonundan verimli bir Pazartesi sabahına kolaylıkla geçiş sağlayabilirsiniz.

Pazar günü birkaç dakikanızı bütün hafta boyunca neler yapacağınızı planlamaya ayırın. Haftalık hedeflerinizi günlük hedeflere bölerek erteleme hastalığının önüne geçin. Bunu yaptığınızda yalnızca hazırladığınız yapılacaklar listesine şöyle bir göz atmanız yeterli olacaktır.

Düşük öncelikli görevlerinizi Pazartesi günlerine veya enerjinizin düşük olduğu diğer zaman dilimlerine ayırın. Salı ve Çarşamba günlerinizi yaratıcılık gerektiren zorlu görevleri tamamlamakla geçirin. Ekibinizin enerjisinin düşmeye başladığı Perşembe günlerini ise toplantı günü ilan edin. Cuma günlerinizi de planlama ve ağ oluşturma için kullanın.

Yapılacaklar Listesine Bir de ‘’Tamamlandı’’ Listesi Ekleyin

Bazen gün içerisinde beklenmedik işlerle boğuşmak zorunda kalabilirsiniz. Günün sonunda ekstra bir doyuma ulaşmak için yapılacaklar listenizin yanı sıra bir de tamamlandı listesi hazırlayıp hangi işleri hallettiğinizi not alın.

Pazar günü bir önceki haftaya ait başarılarınızı yeniden gözden geçirin ve başarılarınız için kendinizi kutlayın. Bu inceleme süresi kendinize olan güveninizi artıracak ve gelecek haftanın programını oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Görev Geçişleri İçin Küçük Molalar Verin

İnsan beyni bir seferde sadece 90 dakikalık süre boyunca odaklanabilir. Tükenmişliği önlemek ve gün boyunca yüksek verimi korumak adına en az 90 dakikada bir mola verin.

Her Şeye Yetişmeye Çalışmayın

Bir girişimci olarak her şeyi yapmak istiyor olabilirsiniz. Ancak bu sadece stresli bir şey değil

generic levitra

, ayrıca zamanınızın çoğunluğunu alan bir durum. Dolayısıyla, yapılması gereken şeyleri başkalarıyla paylaşmak hem mesleki hem de özel hayatınızdaki önceliklerinize odaklanmanızı sağlar. Başarılı girişimcilerin işin sadece %5’ini üstlendiğini aklınızdan çıkarmayın.

Bekleme Sürelerini İyi Değerlendirin

Herkes bir şeyleri bekler; sıra bekler, bekleme odalarında bekler, hava alanlarında ya da tren istasyonlarında bekler.

Asıl önemli olan bu bekleme sürecini en iyi şekilde değerlendirmeye odaklanmanızdır. Bu süreçte telefonunuzdaki e-postaları yanıtlayabilir, ertelediğiniz telefon konuşmalarını gerçekleştirebilir, rahatlamaya çalışabilirsiniz. Yanınızda her daim bir kitap taşıyıp okuyabilir veya telefonunuzdaki podcast’leri dinleyebilirsiniz.

Beklenmedik bekleyişlerin sizi hazırlıksız yakalamasına izin vermeyin.